Частични местни избори Частични местни избори

Вторият тур на изборите в Беглеж премина при висока избирателна активност

22.11.2009, 20:03
Вторият тур на изборите в Беглеж премина при висока избирателна активност

При много висока активност протече и вторият тур на частичните кметски избори в Плевенското село Беглеж. От всичките 582-ма избиратели правото си на глас днес упражниха 73 на сто от жителите на селото.

Вотът протече при относително спокойна обстановка, няма внесени писмени жалби и сигнали за нарушения в Общинската избирателна комисия.

Въпреки липсата на официални писмени жалби представители на Общинската избирателна комисия направиха светкавична проверка по устен сигнал, че депутатът от ГЕРБ Ивелин Николов е агитирал пред местната секция.

Маргарита Лазарова - председател на Общ. избирателна комисия: „В интерес на истината народният представител беше пред секционната комисия, но той присъства в качеството си на пълномощник на политическата партия и има право да бъде там."

В надпреварата за кметския стол в Беглеж днес участваха кандидатът на ГЕРБ Любчо Петров и независимият Георги Съйков, подкрепян от БСП. Разликата между двамата при предишния тур беше само 6 гласа. Както и миналата неделя, хората в Беглеж бяха силно мотивирани да отидат до урната в единствената секция, като не скриха огромните си очаквания от бъдещия кмет.

Роксена Балевска: „...Да имаме работа най-важното, работа за всеки. Училището да си запазиме, детската градина..."

Сунай Юсеинов: „Безработица е голяма. Имаше едно хубаво цехче, дърводелско и го затвориха и останахме 10 човека без работа."

Пенка Микова: „Селото ни е много красиво, живописно, но ужасно мръсно - пълно безхаберие."

Хората възлагат големи надежди на новия кмет без да се интересуват от коя партия е подкрепян. И припомнят, че след 2 години предстоят редовни кметски избори.

Автор: Никодим Даневски, Плевен

 

Още от Частични местни избори Още от Частични местни избори