Частични местни избори Частични местни избори

Висока избирателна активност и на балотажа в община Разлог

22.11.2009, 20:09
Висока избирателна активност и на балотажа в община Разлог   [ Виж видео ]

Жителите на община Разлог гласуваха повторно за кмет, след като миналата неделя нито един от петимата кандидати за кметския пост не успя да събере над 50 % от гласовете на избирателите. За днешния балотаж след първия тур на частичните местни избори се класираха Благой Дункин, издигнат от коалиция "Патриотичен съюз за община Разлог" и кандидатът на ГЕРБ Красимир Герчев. От общинската изибрателна комисия съобщиха, че избирателната активност е много по-висока в сравнение с миналата неделя.

През целия ден в Общинската избирателна комисия постъпваха жалби, свързани с провеждане на агитация и паркиране на съмнителни коли пред изборните секции. В следобедните часове са постъпили и по-сериозни сигнали за нарушение от предизборния щаб на ГЕРБ срещу другия основен претендент от "Патриотичен съюз за община Разлог".

Татяна Лазарова, председател на ОИК - Разлог: „Получаваме жалба от политическа партия ГЕРБ за това, че кметовете на населените места в Бачево, Баня, Долно Драглище открито агитират хората да не гласуват за представителя на политическа партия ГЕРБ."

Подаден е и сигнал, че кметът на село Баня Сона Колинчева не само че агитира хората от селото, но ги заплашва, при положение, че гласуват за кандидат за ГЕРБ.

Соня Колинчева: „Напълно съм наясно със Закона за изборите, така че не бих си позволила да агитирам в деня на изборите, това че съм застанала и се поздравяваме с хората, аз смятам, че не е агитация."

Според жителите на селото изборите минават спокойно.

Мъж: "Никой от никъде не ни е натискал."

При проверка в трите села Бачево, Баня и Долно Драглище Общинската избирателна комисия установи, че кметовете не са провеждали агитация. От пресцентъра на полицията в Благоевград съобщиха, че не са постъпвали сигнали за купуване на гласове.

 

Още от Частични местни избори Още от Частични местни избори