Новини » Евроизбори в България Новини » Евроизбори в България

Ахмед Доган представи кандидатите за евродепутати в село Пристое

17.05.2009, 21:04 - ДПС
Ахмед Доган представи кандидатите за евродепутати в село Пристое

"Младежкото ДПС е авангардът на партията. Докато ги има тях, ДПС ще има не 50, а 150 години пред себе си." Това заяви в Пристое пред повече от 5000 души лидерът на ДПС Ахмед Доган и призова за пълна мобилизация на предстоящия вот.

Ахмед Доган, лидер на ДПС: "Аз ви моля не просто за участие в тези избори, а за пълна мобилизация. Само не искам да имаме повече от 10 депутати в Европейския парламент. ДПС трябва да увеличи присъствието си в националния парламент, затова поне 40 дайте, за да правим по-силна политика. И така молбата ми е да не бъдат повече от 50".

Във втория ден от предизборната си обиколка за избор на депутати за Европейски парламент под мотото „Гласувай доверие, намери подкрепа и сигурност" Доган представи кандидати на движението, водени от Филиз Хюсменова.

Ахмед Доган, лидер на ДПС: "Европейският парламент е много важен инструмент за правене не само на европейска, но и за национална политика."

По повод 20-годишнината от майските събития Ахмед Доган обяви, че все още има партии, които създават напрежение с анти-ДПС риториката. С думите "няма по-ценна свобода от извоюваната" Амхед Доган благодари за устояването на човешкото достойнство по време на т.нар. възродителен процес.

Автор: Здравка Русева - Шумен
 

Още от Евроизбори в България Още от Евроизбори в България