Новини » Евроизбори в България Новини » Евроизбори в България

Партия "Лидер" ще се яви сама на изборите

27.04.2009, 20:09 - ПП "ЛИДЕР"
Партия "Лидер" ще се яви сама на изборите

Партия Лидер ще се яви самостоятелно на изборите, освен ако към нея не се присъединят други формации, които да използват регистрацията й. Това каза пред журналисти бизнесменът Христо Ковачки. Той самият не смята да се кандидатира за депутат.

След предизборната раздяла на движение Напред с партия Лидер, формацията на Христо Ковачки смята сама да посрещне изпитанията на вота. За да избегнат завишената бариера от 8 процента за коалициите, 3 от партиите в движение Напред искаха да се явят с регистрацията на ВМРО. Така се стигна до непреодолими спорове с Лидер, които настояваха да се използва тяхната регистрация. Христо Ковачки аргументира несъгласието на хората си, с желанието Лидер да запази своята идентичност.

Христо Ковачки: "Говори се с други партии да се коалираме и да играем с нашата регистрация. Искам да кажа, че нашите отношения с другите партии от движение Напред са много позитивни и ние с тях ще говорим за създаване на следизборна коалиция. Лично аз съм убеден, че партия Лидер ще мине 4% бариера."

Репортер: "Ще се кандидатирате ли вие за депутат?"

Христо Ковачки: "Не."

Така бизнесменът Христо Ковачки отново потвърди, че няма да пречи на разследването срещу него - този път отказвайки се от варианта имунитет. Той е обвинен в извършване на данъчни измами в особено големи размери и организиране на престъпна група за това. Прокуратурата чака няколко съдебни поръчки от партньорски държави, за да подплати тезата си с достатъчно доказателства.

Христо Ковачки: "Много позитивни са моите очаквания. Аз мисля, че трябва да ми се вдигнат обвиненията и всичко да приключи - това да бъде една затворена страница."

Ковачки днес участва в среща с представители на бизнеса, по повод учредяване на Българска индустриална камара. Идеята е тя да защитава интересите на фирмите, в условията на световна финансова криза.

 

Още от Евроизбори в България Още от Евроизбори в България