Новини » Евроизбори в България Новини » Евроизбори в България

Емил Кошлуков: Хубаво е да се преброи, защото не бива да се лъже на избори

10.06.2009, 10:38 - ПП "ЛИДЕР"
Емил Кошлуков: Хубаво е да се преброи, защото не бива да се лъже на избори   [ Виж видео ]

В студиото на "Денят започва" Емил Кошлуков, председател на "Новото време", заяви, че ЦИК има правомощията да изиска повторно преброяване на гласовете така, както касира местни избори. Той заяви, че категорично иска повторно преброяване на гласовете. Вотът не е купен, а откраднат от държавната администрация - ЦИК и цялата изборна администрация.

Кошлуков заяви, че не може да се обърне към Конституционния съд (КС) като гражданин и затова всички документи са изпратени в ЦИК. Той определи този опит с "краденето на гласовете" като "жалък" и каза, че на парламентарните избори това няма да се повтори."Това, че няма да стане кабинет без нас е факт, но понеже много плямпат искам да ви кажа г-н Николаев горе долу как се прави. Взимаш резултатите от 2007-ма, предните европейски избори, както е при нас, защото ЛИДЕР не е участвал на национални избори, ние имаме едни национални 2005-та, и ги слагаш и казваш има ли повече или няма повече гласове. Простичко се прави" - това каза Кошлуков в студиото.

Относно обвиненията за преливане на гласове Кошлуков обясни, че в момента резлултатът на повечето места е по-висок с 0.1% отколкото на предните избори за Европейски парламент и подкрепи твърденията си с данни на ЦИК.

"Ще ви кажа къде е моята разделителна линия с тия две формации (БСП и ГЕРБ) - Законът за мажоритарните избори. Ако го подкрепи БСП и спрем да назначаваме тия шушляци в парламента - чудесно! Ако го подкрепи ГЕРБ, с тях съм!" С 4 партии не се провеждат никакви разговори и това са БСП, НДСВ, ДПС и Атака, обясни Кошлуков.

Попитан за сигнал, подаден в прокуратурата за купуване на гласове от ЛИДЕР, Кошлуков каза, че не вярва на прокуратурата и обясни, че прокурорът в Бургас е спирал хора и ги е питал защо са гласували за ЛИДЕР. "Не може прокурорът да пита 20 години след промените ти за кого гласува и защо гласува", каза още той.

 

 

Още от Евроизбори в България Още от Евроизбори в България