Новини » Евроизбори в България Новини » Евроизбори в България

ЛИДЕР и Новото време: Без нас кабинет трудно ще бъде направен

10.06.2009, 21:04
ЛИДЕР и Новото време: Без нас кабинет трудно ще бъде направен   [ Виж видео ]

ЛИДЕР и „Новото време" казаха, че са били подценени от другите партии по време на кампанията за евровота. Според лидерите, двете партии са спечелили един мандат, но той е откраднат в полза на НДСВ. От формацията се оплакаха от полицейски произвол заради масови разпити на хора в бургаското село Рудник. От прокуратурата, съобщиха за „По света и у нас", че проверяват сигнал за купуване на гласове срещу обещание за работа в мина „Черно море 2".

Резултатът постигнат от ЛИДЕР и „Новото време" е заради позитивната кампания и не се дължи на купени гласове, категоричен е Емил Кошлуков. Той нарече клевета думите, че ДПС и Ахмед Доган са прехвърляли гласове в полза на двете партии.

Емил Кошлуков, председател на „Новото време": "От днес има непреодолим фактор, нарича се "ЛИДЕР и Новото време". Очевидно влиза в парламента. Без нас кабинет трудно ще бъде направен и промяната ще я искаме."

След изборите жители на село Рудник са били разпитвани, а къщите им са обискирани, съобщиха лидерите на ЛИДЕР и „Новото време". Търсени са списъци с избиратели. Разпитван е и изпълнителният директор на мина „Черно море 2"

Ангел Ангелов, изпълнителен директор на мина „Черно море 2" ЕАД: "Аз мисля, че ние не сме направили престъпление, като сме казали на хората: "Гласувайте за нас, ние ще се опитаме да ви запазим работните места".

Атанас Попов, пенсионер: "Питаха ме защо съм съкратен на 20-и и на 22-и съм бил назначен на работа."

Филка Тодорова: "Ний за когото искаме за него ще гласуваме. Ние си работим в мината и си поддържаме."

Районният прокурор Андрей Червеняков поясни, че проверката е заради сигнал от 5-ти юни, според който се предлагало назначаване на работа в мината срещу гласуване за ЛИДЕР. Разследващите са поискали от дружеството всички трудови договори, сключени след 1 май 2009 година, както и информация за предстоящите назначения на миньори.

 

Автор: Иво Никодимов, Веселин Григоров
 

Още от Евроизбори в България Още от Евроизбори в България