Новини » Евроизбори в България Новини » Евроизбори в България

Koaлиция "Напред" е готова с конкретни предложения за следващите законови промени

20.05.2009, 20:56 - Коалиция "Напред"
Koaлиция "Напред" е готова с конкретни предложения за следващите законови промени   [ Виж видео ]

 

Kоалиция "Напред" приема само като първа стъпка удължаването на срока, в който хората, трупали лихвоточки през годините, ще подават заявления, за да получат някакви обезщетения. Коалицията е готова и с конкретни предложения за следващите законови промени.

Любен Дилов - водач на листата за евродепутати на Коалиция „Напред": "Да се създаде възможност, щото техните дългогодишни влогове, за които не са получавали никакви лихви и държавата е разполагала с парите им да бъдат превърнати в реален платежен инструмент".

Мария Капон предлага да остане възможността - ако някой иска и след години да може да се възползва от компенсаторния механизъм.

Мария Капон - председател на ЕНП: "Ние няма да оставим нито един лев, който е на българските граждани, в рамките на един тежък период - да остане некомпенсиран, защото е важна справедливостта, независимо, че тя идва толкова късно, колкото и малка да е тя".

За Красимир Каракачанов въпросът е преди всичко морален.

Красимир Каракачанов - председател на ВМРО - БНД: "Защото не може държавата да изисква от гражданите да спазват законите, да бъдат съвестни граждани, а в същото време държавата със своята политика, в конкретния случай, ги ощетява, направо ги ограбва".

Партиите от Коалиция "Напред" ще настояват трупаните през годините лихвоточки да се превърнат в реален разплащателен инструмент.

Автор: Вера Александрова
 

Още от Евроизбори в България Още от Евроизбори в България