Парламентарни избори Парламентарни избори

От партия ЛИДЕР коментираха изборния туризъм

09.07.2009, 18:24 - ПП "ЛИДЕР"
От партия ЛИДЕР коментираха изборния туризъм   [ Виж видео ]

От партия ЛИДЕР ще поискат от прокуратурата справка за всички сигнали, получени срещу нея за купуване на гласове и обещаха да ги предоставят за обществено обсъждане след седмица на кръгла маса. Преди два дни прокуратурата посочи партията заедно с АТАКА като водещи в търговията с гражданския вот. От ЛИДЕР не отрекоха участието си нито в т. нар. изборен туризъм, нито в прилагането на корпоративен вот. Не опровергаха и случая с купени екскурзианти, които да гласуват за ЛИДЕР в Плевен, засечен от наши репортери в деня на изборите.
В деня на изборите БНТ излъчи репортаж за автобус с 50 екскурзианти, които срещу 15 лева и обещание за допълнителни 35 е трябвало да пуснат гласа си за ЛИДЕР в Плевен. По пътя между София и Плевен тече инструктаж, записан от репортера ни.

Мъж:
- Нали е смесен с мажоритарен вот. Две бюлетини са - едната номер 2 за мажоритарния кандидат на ЛИДЕР в Плевен, а другата е за самата партия.

От партийната централа приеха фактите в репортажа твърде лично. Обявиха, че не приемат двойния аршин. Не само те - всички участници в изборите използвали двата приома - да купуват гласове и да ползват услугите на корпоративния вот. В ЛИДЕР дори са изчислили, че от корпоративния вот са получили 30 хиляди гласа от общо 137 хиляди.

Петър Паунов, председател на Националния предизборен щаб на ЛИДЕР:
- Някои се постараха да отвратят действително хората, твърдейки, че единствено ние в България купуваме гласове и се занимаваме с нарушения. Очевидно, когато всички го вършат корпоративният вот е добър за всички без да е в подкрепа на ЛИДЕР и Новото време.

Иначе хората на ЛИДЕР днес критикуваха изборния туризъм като явление. Посочиха още, че 300-400 хиляди гласа били пуснати с фалшиви удостоверения за гласуване на друго място. И попитаха защо се е допуснало да има над 220 хиляди недействителни бюлетини за мажоритарните кандидати. Сред причините за неуспеха на партията да влезе в парламента беше и една самокритика.

Кънчо Филипов, председател на партия ЛИДЕР:
- Ние не можахме да убедим хората, че нямаме връзка с ДПС и не сме втора писта на ДПС.

От партията подчертаха дясната си идентичност и увериха, че продължават сътрудничеството си с Новото време, макар днес партньорите им да не присъстваха на пресконференцията.

 

 

Още от Парламентарни избори Още от Парламентарни избори