Новини » Евроизбори в България Новини » Евроизбори в България

Водачът на листата на "ЛИДЕР" се срещна със симпатизанти в Бургас

30.05.2009, 20:38 - ПП "ЛИДЕР"
Водачът на листата на "ЛИДЕР" се срещна със симпатизанти в Бургас   [ Виж видео ]

Емил Кошлуков, водач на кандидат-депутатската листа на ПП "Новото време" и партия "ЛИДЕР" за европейски парламент се срещна със студенти и симпатизанти в Бургас. В аулата на Бургаския свободен университет той представи и вторият кадидат за евродепутат - Лина Добрева. "Евроизборите са много важни за България и ние трябва да осъзнаем, че 60% от законите ни се формират в Европарламента" - каза пред аудиторията Емил Кошлуков и добави:
Емил Кошлуков - водач на листата за евродепутати на ПП "ЛИДЕР" и "Новото време":
"В Европа няма Бургас, няма Варна, няма Кюстендил, няма Видин. Има само България-един единствен избирателен район. И избираме само 17 човека. Всичко на всичко. Тези 17 човека трябва да защитават националните ни интереси. Те дори не знаят какви са".

"Трябва да изберем личности, които познаваме, защото в Брюксел вече се определя животът ни тук. При мажоритарен избор вие може да търсите отговорност и искате отчет от вашите избраници" - добави Емил Кошлуков.

"Ако говорим за българските национални интереси - те са "Обща европейска енергийна стратегия" и това ще отвори по нов начин темата за 3 и 4 блок на АЕЦ"Козлодуй" и ще защити българското електропроизводство" - каза Мирослав Севлиевски и добави:

Мирослав Севлиевски - кандидат за евродепутат: 
"Ако говорим за българските национални интереси - те са "Обща европейска енергийна стратегия" и това ще отвори по нов начин темата за 3 и 4 блок на АЕЦ"Козлодуй" и ще защити българското електропроизводство. Една държава не може да бъде енергийно независима, ако не използва поне 15% от своите си енергийни ресурси, от своите си въглища".

Кандидатите за евродепутати отговориха на много въпроси зададени от присъстващите в залата студенти и миньори.

Автор: Веселин Григоров - Бургас
 

Още от Евроизбори в България Още от Евроизбори в България