Новини » Евроизбори в България Новини » Евроизбори в България

Пресконференция на Лидер и Новото Време

08.06.2009, 02:41 - ПП "ЛИДЕР"
Пресконференция на Лидер и Новото Време   [ Виж видео ]
Петър Паунов: Удоволствие е в този късен час да ви поздравим. Със сигурност няма да злоупотребяваме с вашето търпение. Не можем да не започнем с благодарности за всички хора, които днес подкрепиха активно тези две политически формации, които за този месец показаха ясно, че са една органична коалиция, в която младостта и опитът вървят ръка за ръка. Признателност и за всички граждани, които участваха в днешния европейски вот, защото за пореден път вече сме наясно, че хората си дават сметка, че давайки гласа си само могат да определят и бъдещето си, за което ние сме им изключително признателни. От къде тръгнахме и къде стигнахме? Млади политически формации, които спечелиха още първото си голямо политическо препятствие. Още първите избори, в които ясно показахме, че предстои трайно присъствие в българския парламент. Управление, предстоящо, което очевидно ще бъде евентуално с подкрепата на ЛИДЕР и Новото време – формации, които са подкрепяни от хора, които обичат да държат съдбата в ръцете си, формации, които нито за момент не са се отделяли от ангажиментите си, ясни и коректни. Проведохме една кампания, в която обиколихме цялата страна и се срещнахме лице в лице с хората и макар и да имаше упреци, че търсим подкрепа от хората, с които работим, ви уверявам, че това е по-добрият начин. Със сигурност не сме търсили подкрепа от хора, на които да платим. И мисля, че това е по-достойното поведение. Със сигурност ни обвиняваха и в политическите грехове на старите политически партии. Днешният резултат показа, а и анализът, когато излязат резултатите в централните избирателни комисии, много ясно ще се види къде и какъв е вотът на партия ЛИДЕР и на Новото време и става ясно, че младите, ангажираните хора, тези, които искат да държат съдбата в ръцете си са подкрепили този вот. Какво съзират в нас? В нас съзират хората, които могат да сложат икономиката на България на коренно нова и печеливша основа. Съзират новите хора, които вече 20-ина години изпълняват обещанията, които дават политиците, съзират тези хора, които не са се наредили на опашката за европомощи и не превръщат евросубсидиите в еврокрадени пари, хора, които не на всяка цена се нуждаят от европейски пари и от инвестиции, за да могат да превърнат мечтите на хората в реалност, хора, които дори и за момент през тези 20 години не спряха да създават, не рязаха предприятия на скрап, не раздаваха подеяния, а седяха и действително и можеха да творят. Започвайки краткото си експозе, вече мисля, че е време да дам думата и на водача на евролистата да сподели своите впечатления.

Емил Кошлуков: Добър вечер на всички. Благодаря ви, че още сте тук. На мен също не ми се стои в 2 часа. За всички 17 човека, които все още ни гледат, искам също да кажа, че сме много щастливи от тези резултати. Първо, може би трябва да изкажа моята благодарност към членовете и симпатизантите на ЛИДЕР, които имаха трудното решение да подкрепят за водач на листа председател на друга партия, това не е лесно. Благодаря им за тази позиция. Разбира се, на всички нововремци, които сега са с нас и ни помагат. Страшно много млади хора, поне в страниците ми във Фейсбук днес и вчера изказваха подкрепата си, декларираха, че гласуват, че водят приятели. Това ме радва особено много. Разбира се, надявам се, че и репортьорите са добре, които са пред мен. За мен това беше изключително тежка задача. Двете партии направиха коалицията доста набързо, щабовете се появяваха в хода на кампанията в страната. Много от организациите тепърва се сработваха. След малко може би и г-н Севлиевски ще ви каже, който ръководи паралелното броене, точните данни, които имаме вече за резултатите. И бих предпочел да дам думата на г-н Филипов, също вероятно за няколко приветствени слова, след което да минем към въпроси, щото така или иначе е 2 часа.

Кънчо Филипов: Добър вечер и от мен. Днес много често ми се задаваше един въпрос – кои сте вие от партия ЛИДЕР. Аз почти две години вече отговарям на този въпрос много кратко – ние сме хора, които работим, които по-малко говорим, които създаваме работни места, които в продължение на много години създаваме блага. Днес много хора се чудят и също ме питат - защо хората гласуват за нас. Също отговорът е прост – защото ние заедно с тях изпълняваме обещанията на други хора, които непрекъснато, в продължение на повече от 20 години ги дават. Това е посланието, с което ние печелим доверието на хората. И третият въпрос, който много често ми се задаваше днес не само на мен и в публичното пространство се говори непрекъснато за купуване на гласове. Моето мнение е, че купуват гласове тези, които не могат да спечелят доверието на хората. Аз съм работил повече от 20 години в един колектив от 2500 човека и 6 години съм бил директор на този колектив. И нямам нужда днес да купувам гласове, защото имам доверието на хората. А такива като мен в нашата партия са хиляди. Така че ние нямаме причина да купуваме гласове, след като имаме доверие на хората, с които работим. Това като че ли не могат да разберат така наречените професионални политици, затова днес се мъчат да обяснят явлението, което се получи, с техни понятия като контролиран вот, като корпоративно гласуване и така нататък. А наистина отговорът е прост – ние имаме доверието на хората и затова няма нужда да купуваме техните гласове. Също по тази причина ние нямаме нужда и от този месец за кампания, през който другите политици се запознават с хората, защото ние живеем с тях, ние непрекъснато работим с тях. Така ние ще продължим нашата кампания за следващите парламентарни избори. Наистина ние нямаме нужда от срещи в такъв смисъл – да се запознаваме с хората, защото ние сме непрекъснато с тях, и така ще продължим за следващите избори. Благодаря ви.

Петър Паунов: Благодаря и аз. Господин Севлиевски, да чуем с резултата от паралелното преброяване, направено от двете формации.

Мирослав Севлиевски: Благодаря много. Аз ще бъда изключително кратък. Благодаря ви първо на всички, че сте тук. Благодаря на всички хора, които подкрепиха днес ЛИДЕР с „Новото време”. Благодаря и на онези, които и в момента са в предизборните щабове в цялата страна, на хората, които бяха през целия ден като застъпници и партийни наблюдатели на ЛИДЕР с „Новото време”. Искам само да кажа, че техният труд и усилията на целия екип, паралелното броене, което ние организирахме и проведохме, показва, че ЛИДЕР с „Новото време” ще има един евродепутат. Повтарям, ЛИДЕР с „Новото време” ще има един евродепутат. Мисля, че това е награда за само четириседмичните усилия и кампанията, която водихме, но надявам се, това е признание и на труда, който двете партии са положили през последните две или пък шест години на своето съществуване. Благодаря ви много.

Петър Паунов: Господин Кошлуков.

Емил Кошлуков: Аз си позволявам да взема думата преди въпросите, защото, като има толкова камери, винаги използвам шанса, първо, да ви призова да продължим да помагаме на децата, каузата продължава, и второ, да ви кажа, че вчера аз се срещнах с две от незрящите момичета и те ме подсетиха нещо, което всички знаем, но го забравяме. Освен помощи и дарения, те имат нужда и от развитие. Може би трябва да се направи нова кауза, да се даде работа на тези деца да могат сами да плащат сметките и училището. Така че с гордост мога да кажа, че Лили, която пееше на концертите, от понеделник не, утре ще се наспи, но от вторник почва работа в нашата централа и това за мен е много хубаво и се радвам много. А сега въпроси сигурно.

Петър Паунов: Разбира се, започвайки от микрофон № 1.

Теодора Йолчева: Добър вечер. Вестник „Стандарт”, Теодора Йолчева. Преди малко господин Доган даде по доста недвусмислен начин, изрази подкрепата и симпатиите си към ЛИДЕР и към вашите постижения. В днешния ден вие виждате ли ДПС като свой бъдещ партньор след парламентарните избори. И един въпрос лично към господин Христо Ковачки, който е отпред, пред нас, тази вечер. При този убедителен резултат за млада партия, господин Ковачки, вие потвърждавате ли, че ще останете само симпатизант на партията и няма да участване на следващите избори. Благодаря ви.

Петър Паунов: Само искам да припомня, че господин Доган след днешните резултати е само един от 150те хиляди български граждани, които недвусмислено подкрепят ЛИДЕР и „Новото време”. Дори смятам, че най-вероятно той едва ли е гласувал за нас. Така че не може да се вярва докрай на неговото твърдение. Що се отнася дали ДПС е сред бъдещите ни коалиционни партньори, то мога да ви уверя, че на този етап този въпрос изобщо не се разглежда и изцяло симпатиите за колегите, които бяха преди малко на този подиум, оставяме на вас. Господин Ковачки, моля ви на следващия въпрос.

Христо Ковачки: Благодаря ви за въпроса. Искам да кажа, че нямам желание и нямам амбиция да се занимавам с политика. На този етап ще бъда експерт, който ще помага на ЛИДЕР и „Новото време” и ще се занимавам с моя бизнес. Така че ще си остана в ролята на симпатизант и на човек, който горещо подкрепя тази формация и който твърдо застава зад всички нейни идеи.

Емил Кошлуков: Просто още едно допълнение към първия въпрос. Много е хубаво, като се разказва кой как помага, но в крайна сметка има протоколи. Ще видите разпределението на вота. Съветвам ви да погледнете Кърджали, примерно, Шумен. Но Кърджали – хубав, показателен град, това е, където ДПС има всички депутати. Вижте колко са взели ЛИДЕР и „Новото време” там и колко в другите градове. Ще разберете, защото е лесно да се приказва, но в крайна сметка има резултати. Когато видите това разпределение от паралелното броене или от Екзит пол, или от пълните протоколи, въпросът ви ще получи сам отговор.

Петър Паунов: Втори микрофон?

Цветомира Георгиева: Цветомира Георгиева, Агенция „Фокус”. Какво ще направите в предстоящата кампания за националния парламент, за да привлечете повече избиратели на ваша страна, и кои ще бъдат интересите, които ще защитавате в ЕП?

Петър Паунов: Със сигурност ще продължим начина на кампания. Всъщност нека да си дадем сметка, че единствената кампания в България на тези избори, в която не беше оплют нито един опонент, не беше изкарана каквато и да било отрицателна теза, нямаше каквото и да било негативно настроение, беше кампанията на ЛИДЕР и „Новото време”. Всъщност пред вас е точното доказателство, че в България с конструктивна и позитивна кампания, без нападки, можеш да постигнеш резултат, стига, разбира се, ти самият да си изпълнен със съдържание и да излъчваш нещо смислено. И слава Богу, тези около 150 000 души го съзряха. Убеден съм, че те ще се умножават. В ЕП, разбира се, евродепутатите трябва да кажат какво ще става.

Емил Кошлуков: Преди това да допълня първия въпрос. С радост бихме се радвали да намерим, макар че времето е много кратко, още приятели, още партньори, да расте тази млада коалиция. Може пък да е писано, че по-млади партии, необременени, като „Новото време” и ЛИДЕР, ще бъдат основата на едно по-широко обединение. Така че аз не изключвам разговорите оттук нататък. С удоволствие оставяме вратата отворена за всеки един, който споделя нашите програми и ценности. Няма да върнем никой на масата. За мене каузите на България и българският национален интерес винаги се наричат с една единствена дума, благоденствие на нашия народ. Няма друга кауза. Единственото, което е важно за всеки български евродепутат, е да осигури по-добър живот на своята нация. И ако това означава повече пари или повече привилегии, или повече субсидии за нашите земеделци, по всяка една от тези теми може да се работи. За да илюстрирам тезата си по-добре, мога да ви задам обратния въпрос – с какво си спомняте депутатстването на тези 18 човека през изминалите две години и половина – пламенна реч, голямо лобиране, мегакомпенсация за гзовата криза. Примерно нещо, което осезаемо ви е останало спомен. По всичко можеш да работиш, ако целта е благоденствието на народа ни. Така че сега да изреждаме приоритети като образование, което примерно за мене лично, и това в лично качество е най-важното, защото една нация, която не инвестира в децата си, ги обрича на бедност, е меко казано, прибързано. При положение, че онкоболни умират, защото нямат 50 лева днес за ампулата и за лекарството. Абсолютно всичко, което осигурява дълъг, спокоен и осигурен живот, с високи доходи, е добре дошло. Всяка точка от дневния ред на ЕП, която визира България и засяга интересите ни, трябва да бъде подкрепяна. Всеки въпрос към еврокомисар, които, за разлика от нашите министри, се явяват на въпроси по време на парламентарния контрол, може да бъде насочен за допълване на нашите интереси.

Петър Паунов: Благодаря. Микрофон № 3.

Илиана Беновска: Добър вечер. Радио „К 2” и ТВ 1. Аз съм Илиана Беновска. Позволявам си да забележа, че непрекъснато етикетът в общуването ни с вас, господа политиците, отсъства, така че аз ви поздравявам пак сама, господин Кошлуков в лично качество, ръководството на партия ЛИДЕР и „Новото време”, подгласниците в листата на господин Кошлуков и предизборния щаб съвместно между двете партии. Пожелавам ви успехи и преминавам към въпросите. Въпросът ми е всъщност един, към господин Христо Ковашки като неформален лидер на ЛИДЕР и към господин Никифор Вангелов като председател на Контролния съвет на партия ЛИДЕР. Господин Филипов, ще ме извините. Въпросът ми, господа, е следният – ще разчитате само на подкрепата на индустриалците, които обединихте преди две седмици, на тях като работодатели, на хората, които работят при тях, на младите хора, както подчерта господин Кошлуков, това е едно, което се отнася за хората, които ще се възползват от вашата политика. И вторият аспект от въпроса, който е по-важен, властта е като наркотик, а наркотикът, знаете, се споделя с приятели. С кои приятели в парламента, български и европейски, ще споделите наркотика? Благодаря ви.

Петър Паунов: Благодаря и аз. Госпожа Беновска иска да научи една десета от приятелите на ЛИДЕР кои са. Господин Ковачки, моля ви.

Илиана Беновска: Гениалните неща са най-прости. Можете да ги кажете простичко.

Христо Ковачки: Аз смятам, че избирателите на ЛИДЕР, това са активни хора. Много хора смятат, че ЛИДЕР и „Новото време” са някаква изненада, някакъв феномен. Истината е, че ние отдавна знаехме, че имаме добро представяне. Ние не сме професионални политици. Ние не умеем техния език. Това, което говорим с хората, това е истинско. Обясняваме им как искаме нашата държава да е по-хубава. И аз мисля, че всички хора, които се борят България да бъде по-добра, в България да работят достойни хора, тези хора виждат, че ние наистина сме истински, че ние наистина изпълняваме това, което обещаваме, ще ни подкрепят. Защото какво стана през последните 20 години? Появи се някаква политическа класа, която постоянно говори, която постоянно обещава. Ние искаме точно това да се промени. Искаме да се прави нещо истинско, да се поемат обещания, да се изпълняват тези обещания. И тъй като явно на хората вече това им омръзва, те ни вярват. Затова гласуват за нас.

Петър Паунов: Председателят на Контролната комисия, господин Вангелов.
Никифор Вангелов: Благодаря, господин Паунов. Всъщност след господин Ковачки трудно се говори. И аз няма какво толкова повече да кажа. Може би по втората част на въпроса, с кого бихме се коалирали. Ние сме отворени, готови сме да работим с всички. Вратата е отворена и може да преговаряме.
Илиана Беновска: Какъв ще бъде критерият, господин Вангелов?
Никифор Вангелов: Може ли тука да позволя на господин Паунов като професионален политик да ми помогне, тъй като...

Петър Паунов: Не, няма да се обиждаме.

Никифор Вангелов: ... аз съм човек по-близо до бизнеса, по-близо до хората и в крайна сметка търся откриването на възможностите пред хората да намерят своето място в икономиката, в своята сред да се развиват като едни достойни хора да дадат каквото може на това общество. Така че малко по- страня от тази гледна точка в политиката.

Петър Паунов: Критериите според началника на щаба са следните: компетентност, честност и готовност да носиш отговорност, когато си готов да застанеш срещу търговците на деца, когато си готов да застанеш срещу наркопласьорите, когато си готов да не раздаваш европейските субсидии, за да се строят хотели и сараи, тогава.

Илиана Беновска: Благодаря.

Петър Паунов: Номер 4.

Станка Динева: Станка Динева, вестник „Класа”. Всички приемат тези избори като тест за следващите. Вие успяхте да спечелите един мандат. Какви са очакванията ви за следващия вот? Освен това, какви са очакванията за успеваемост на ЛИДЕР, след като в този случай „Новото време” спечели?

Петър Паунов: Не знам кой спечели. Всъщност спечелиха ЛИДЕР и „Новото време”, спечелиха хората, които ги подкрепиха, защото могат да бъдат сигурни, че тази договорка, която те днес скрепиха с гласа си, ще бъдат отстоявани техните интереси и тази лоялност, която те са демонстрирали в този ден, ще донесе по-добри резултати както за тях самите, така и за цялата страна. Така че може би нещо не разбрах от въпроса ви.

Станка Динева: Колко мандата очаквате?

Петър Паунов: Очакванията ни за предстоящите парламентарни избори очевидно са, да има една парламентарна група, която да е съставена от компетентни хора, които да бъдат сериозен коректив на всички недостойни политици до момента.

Станка Динева: Искате да кажете 10 души?

Петър Паунов: Не, не искам да кажа нещо п
одобно. Още повече, поглеждайки резултата, може да сметнете, че това значи доста повече от 10. Но със сигурност тази подкрепа ще бъде развита. Предполагам, че предстои още по-сериозно обединение вдясно, за което винаги сме се надявали и сме мечтали и ще съдействаме. Така че да чуем господин Кошлуков.

Емил Кошлуков: Аз само да допълня. На тези избори, както казах, ние не изкарахме своя потенциал. Коалицията беше съвсем млада, щабовете заработиха доста късно, кампанията беше, така да се каже, правена в движение, в ход. На много места структурите на ЛИДЕР и „Новото време” се запознаваха в хода на самата кампания, буквално дни преди края на изборите. Знаете, че винаги така става, когато коалицията е направена за толкова кратък срок. Аз вярвам, че потенциалът за растеж на ЛИДЕР и „Новото време”, пак казвам, вероятно и други хора ще се присъединят, е доста по-голям. По мои преценки, по преценки на двете ръководства, ние можем да извадим доста повече. И ако това време, ако тази кампания не ни даде възможност на тези избори например, аз не съм убеден, че сме спасили всички гласове, че успяхме да вземем /.../ всички протоколи. Ние влизаме с един мандат сега. Имаме секции, в които просто не знаем какво е станало, защото няма как да се справиш с 12 500 секции, когато нямаш /.../ секционни комисии и работят двете партии отскоро. Някой път и телефоните трябва да си размениш, дето се вика. Мисля, че на другите избори процентът, който виждате днес, ще бъде далеч по-голям.

Петър Паунов: Номер 5, заповядайте.

Марина Цекова: Марина Цекова, БТВ. Господин Ковачки, възприемате ли се вече със самочувствие на ключов фактор в следващия парламент, на парламентарна група, без която няма да могат по-големите да съставят правителство? И господин Севлиевски, работихте в БСЧ преди години. По ваше мнение, днешните избори свободни и честни ли бяха?

Петър Паунов: Господин Ковачки, моля ви.

Христо Ковачки: Не се възприемам като човек, който има някакви амбиции да използва определени политически лостове за някакво влияние. Възприемам се като човек, който иска да направи нещо хубаво за България.
Петър Паунов: Господин Севлиевски?

Марина Цекова: Ключов фактор ли ще бъде парламентарната ви група в следващия парламент?

Петър Паунов: Да, да. Уверявам ви. Господин Севлиевски?

Мирослав Севлиевски: Изборите в България отдавна са свободни, рядко са честни и много още по-рядко са справедливи. Тези избори, предизборната кампания беше осеяна с редица факти, които бяха откровена несправедливост. Самата промяна на изборното законодателство в последния момент, която очевидно даде бонус на поне две от управляващите партии, е ясно доказателство за тази несправедливост. И когато оценяваме изборите, въпросът е не само да говорим за изборния ден, а за самата кампания. Утре фактите от изборния ден ще бъдат ясни и ще мога да дам още по-ясна оценка. Мисля, че номерата, които се опитаха управляващите партии да организират, не минаха, но в голяма степен вгорчиха вкуса на българите за промяна.

Петър Паунов: Микрофон номер 3.

Лилия Цачева: Добър вечер. Вестник „Труд”, Лилия Цачева. Имам въпрос първо към може би господин Ковачки, не знам. От днес „Прозрачност без граници” и няколко неправителствени организации намекнаха и почти ви обвиниха в това, че сте основоположник на нов вид манипулиране на вота, а това е корпоративно манипулиран вот. Едва ли не казаха, че имат данни на техни наблюдатели, че ваши работници по места в Кюстендилско, Петричко и така нататък са били заплашвани с уволнение. Как ще отговорите на това? Вторият ми въпрос е, не искате да кажете с кого бихте управлявали в следващ парламент, въпреки че направихте заявка за управление. Поне ни кажете с кого със сигурност не бихте. И третият ми въпрос е, в коя фракция бихте били в ЕП, ако ЦИК потвърди вашите данни от предварителното преброяване.

Петър Паунов: Със сигурност ЛИДЕР и „Новото време” ще бъдат препъни камък пред управлението на тройната коалиция. В това ви уверявам. Господин Ковачки, ще кажете ли нещо по отношение на...

Христо Ковачки: Това е много сложно като понятие. Господин премиерът се обърна към българския народ, обърна се към цялата държавна администрация и поиска те да подкрепят БСП. Господин кметът на София се обърна към цяла София и поиска, включително и към администрацията на София, и поиска те да подкрепят ГЕРБ. Аз се обърнах към моите колеги и им казах, че това е хубаво за България. Това, че на мен ми вярват повече, какво съм виновен? В края на краищата тези миньори, за които говорихте, преди две години получаваха по 350 лева заплата. В момента получават по 900. Защо да не ми вярват?

Петър Паунов: Микрофон № 1.

Нели Желева: Понеже не отговорихте на въпроса към коя група в ЕП виждате себе си, аз...

Петър Паунов: Госпожо, извинявайте.

Нели Желева: ... искам да го повторя и да го допълня. Не се ли опасявате, че ще се чувствате като аутсайдери сред вашите колеги български евродепутати, тъй като сте една млада сила, която излиза и която отива там? Дали сте говорили пък вече със свои колеги, български евродепутати, за евентуална подкрепа към групата, към която се ориентирате? И вторият ми въпрос е дали смятате, че е удачно общи мажоритарни кандидати на следващите избори. Пропуснах да се представя, БТА, Нели Желева. Благодаря ви.

Петър Паунов: Нима смятате, че днес пред вас са застанали аутсайдерите? Ще разберете и на следващите избори, че това не може да се случи. Със сигурност не е необходимо да се консултираме с който и да било от досегашните евродепутати, защото ако вие ни покажете човека, който е защитил българските интереси... Или ако е имало някакво единодействие до момента, Мария беше наблюдател, тя не беше евродепутат. Така че и ако сте ми показали някакво взаимодействие до момента от български евродепутати в защита на българския интерес, то очевидно ние не сме го забелязали, а мисля, че не са го забелязали по-голямата част от гражданите на България. Пред вас не са аутсайдерите, уверявам ви, че пред вас са лидерите на политическата класа в България. Що се отнася до бъдещи стъпки, господин Кошлуков.

Емил Кошлуков: В АЛДЕ в Либерлния алианс, там и двете партии са с такава програма, вие сте забравили абревиатурата на ЛИДЕР, това е Либерална инициатива за демократично европейско развитие. Ние също кореспондираме с Интернационала, така че това е мястото. Но от кой да се научим на взаимодействие? Едните плюят ГЕРБ в ЕП, /.../ примерно Йотова, другите плюят пък управлението. Аз не съм видял кой знае какво, та да се поучим. Ако имате такъв поучителен пример от досегашната практика, ще се радвам да се запознаем. Аз смятам, че ако искаш да работиш за интересите на своя народ и на своята страна, можеш, нищо не те спира. Какво ти пречи да лобираш, пак казвам, за компенсацията за газовата криза, примерно. Давам най-скорошен пример, където сме най-засегнати и нищо не постигнахме. Защо да не може твоите колеги от ПЕС или от ЕНП и от либералите да подкрепят тази точка от дневния ред? Защо не лобираш, защо не съгласуваш гласуването на гърка за Македония с твоето за кризата? Какво правим във всеки парламент? Убеждаваме колеги да подкрепят точка в дневния ред и да мине. Нали така работи и Конгресът, и парламентът - и европейският, и българският? Къде беше това нещо? Колко пъти заставаха представители на ЕНП срещу България и на ПЕС срещу България, в изказвания, в предложения? Какво са свършили нашите евродепутати? Мисля, че един добър политик търси надпартийно гласуване за националната си кауза. Когато дойде точка в дневния ред за България, за мен е без значение кой от коя партия е, трябва да мине. И толкоз.

Мирослав Севлиевски: Ако може една дума само да допълня аз, свързана с въпроса за корпоративно гласуване. Ако погледнете таблиците от разпределенията на гласовете, които ЛИДЕР и „Новото време” събраха в днешния ден, то ще видите, че абсолютно равномерно в цялата страна, и при всички положения не може да се сравнява с примери от 30% за „Атака” в едно населено място или 50% за някои от другите партии или пък 110% за ДПС. Така че аз разбирам младите колеги, които навлизат в тази област, няма нужда да се търси под вола теле.

Петър Паунов: Още веднъж благодаря на всички, които ни подкрепиха, благодаря за интереса. Спокойна нощ от лидерите на утрешния ден.
 

Още от Евроизбори в България Още от Евроизбори в България