Новини » Евроизбори в България Новини » Евроизбори в България

Защо в Гълъбово гласуваха за ЛИДЕР?

08.06.2009, 20:13 - ПП "ЛИДЕР"
Защо в Гълъбово гласуваха за ЛИДЕР?   [ Виж видео ]

Партия ,,ЛИДЕР" спечели голяма преднина и беше една от изненадите на евроизборите. Социолозите обясняват, че подкрепата е концентрирана в определени райони и не е равномерна. Потърсихме коментариите на хората в община Гълъбово, където две от енергийните предприятия са собственост на неформалния лидер на партията Христо Ковачки.

От 6477 гласували в община Гълъбово 2006 души са пуснали своя вот за партия ЛИДЕР. Избирателната активност достигна 53 процента.

Марин Иванов: "Почти целият град работи, тука има открити рудници, фабрика за брикети. Смятам, че изборите бяха нормално проведени. В нашия град няма такова нещо -купуване на гласове, всичко беше под контрол".

От ГЕРБ в Гълъбово обаче директно обвиниха ръководството на "Брикел", че са принуждавали работниците си да гласуват, като са ги заплашвали с уволнение.

Жоро Чернев - орг.секретар на ГЕРБ: ,,Работниците на ,,Брикел,, гласуваха под строй, но никой няма да дойде и да ви го признае,понеже никой не може да излезе пред камери и в интервю, поне поименно. Просто всеки го е страх".

Гражданите на Гълъбово отричат върху тях да е оказван натиск да подкрепят определена политическа сила. Казват, че са пуснали своя глас по убеждение. Митко Тенев не работи във фабриките на Ковачки, казва, че никой не го е агитирал и сам е решил за кого да гласува.

Митко Тенев: ,,Защото тука при нас нали парното е малко по-евтино, в смисъл такъв и господин Ковачки просто ни толерира".

От ,,ЛИДЕР" категорично отрекоха да са оказвали натиск.

Дарин Михалев-председател на "ЛИДЕР"-Гълъбово: "Пълни инсинуации. Значи резултатите от изборите говорят красноречиво, че ние имаме 2006 гласа, а работниците в общината са ни 800 работника".

Втора политическа партия в община Гълъбово стана Атака, следвана от БСП.

 

Автор: Десислава Петкова
 

Още от Евроизбори в България Още от Евроизбори в България