Новини » Евроизбори в България Новини » Евроизбори в България

Партия „Зелените” агитираха за пряк контрол на гражданите върху властта

04.06.2009, 20:31 - ПП "Зелените"
Партия „Зелените” агитираха за пряк контрол на гражданите върху властта   [ Виж видео ]

Членове и симпатизанти на партия „Зелените" агитираха за пряк контрол на гражданите върху властта като представиха посланията си в центъра на София пред сградите на основните държавни институции.

Андрей Ковачев, водач на листата на ПП „Зелените": "Да защитим българската природа, за да я имаме за нашите деца! Да върнем държавата на гражданите, за да имаме право на глас и след изборите. За да останат хора в България. Сложи точка, гласувай за зелените!"

Водачът на евролистата разви тезата за енергийна независимост на отделните семейства, сгради и общности. По думите на Ковачев това може да се постигне чрез децентрализирано производство на енергия, като се прекрати монополът на топлофикациите и електроразпределителните дружества. В Европейския парламент партия „Зелените" ще отстоява тенденцията за налагане на зелени политики и разкриване на нови работни места като противовес на световната икономическа криза. Според Зелените в България трябва да се развиват възобновяемите енергийни източници, селския и алтернативен туризъм и природосъобразното земеделие и животновъдство.

Автор: Весела Смилец
 

Още от Евроизбори в България Още от Евроизбори в България