Парламентарни избори Парламентарни избори

ВМРО се коалира с “Ред, законност и справедливост”

13.06.2009, 20:17 - ВМРО - БНД
ВМРО се коалира с “Ред, законност и справедливост”   [ Виж видео ]

След излизането си от коалиция "Напред" и неуспешните преговори със "Синята коалиця" ВМРО се присъедини към партия "Ред, законност и справедливост" на Яне Янев. Така двете формация плюс земеделците на Стефан Личев, ССД и ЕНП на Мария Капон ще се явят заедно на парламентарните избори.

Присъединяването на ВМРО към "Ред, законност и справедливост" е заради изповядването на общи каузи на двете формации. Така обосноваха партньорството в кандидат-депутатската надпревара лидерите на двете партии.

Яне Янев - председател на РЗС: "Това е патриотичната кауза, тази свързана с геодемографското възраждане на България, каузата за недопускането на радикалния ислямизъм в България."

Освен на патриотична основа двете партии ще са с общи кандидати само и само, за да не се повтори управлението на тройната коалиция. За това ще борят за декриминализация на политическия елит и нова операция "Чисти ръце".

Красимир Каракачанов - председател на ВМРО: "Всички, които сме седнали на тази маса, се ръководим от идеята България да стане уважавана държава, корупцията и престъпността да останат в спомените, а не реалност в нашия живот. Да има сигурност по улицата за нашите деца и семейства."

ВМРО и РЗС обявиха, че ще работят в името на това българския интерес да бъде водещ пред европейските и световните институции. От РЗС ще представят имената на кандидатите си за депутати утре.

 

Автор: Милен Кирилов
 

Още от Парламентарни избори Още от Парламентарни избори