За кампанията

Българските събития на ХХ век
По случай 50-годишния юбилей на Българската национална телевизия на 3 декември 2009 година стартира новата телевизионна кампания „Българските събития на ХХ век”. В продължение на три месеца БНТ ще извежда всички най-значими и важни политически, икономически, военни, социални, културни и духовни събития, маркирали историята на България в отминалия век.В поредица от ежеседмични предавания на живо най-големите капацитети и ерудити в различните области – политика, икономика, култура, бит, военно дело, спорт, наука и техника, строителство и т.н., ще разказват, разискват и коментират  номинираните след предварително проучване и селекция  ключови събития на ХХ век, които ще бъдат илюстрирани с документални кадри... виж »
 

Новини

Гледайте онлайн избора на българската революция в бита на ХХ век
31.12.2020, 13:02

Гледайте онлайн избора на българската революция в бита на ХХ век

Коя е българската битова революция на ХХ век можете да видите тази вечер от 21:00 ч. и онлайн на адреси: - Онлайн излъчване за България (БНТ1) - Онлайн излъчване за България (БНТСат) - виж »
 
Защо Димитровград се обиди след финала на "Българските събития на XX век"
08.03.2010, 16:07

Защо Димитровград се обиди след финала на "Българските събития на XX век"

В нощта, когато се избираше най-значимото българско събитие на XX век, широк отзвук и недоволство предизвика изказването на част от гостите против Димитровград.Според кмета на града Стефан Димитров няма друг градоустройствен проект, в който да има широки улици и добра инфраструктура. виж »
 
Българското оперно чудо е най-значимото българско събитие на XX век
04.03.2010, 22:35

Българското оперно чудо е най-значимото българско събитие на XX век

Българското оперно чудо е най-значимото българско събитие на XX век. От десетте номинации вотът на зрителите постави на първо място победителя в културното събитие с 26,56 %. Българското строително архитектурно събитие на миналия век Димитровград бе нареден в общата класация на второ място с 16,77 %.... виж »

Медийни партньори

24 часа Българска Телеграфна Агенция Българско Национално Радио Дневник