bnt.bg 50.bnt.bg infocenter.bnt.bg goldenchest.bnt.bg eurovision.bnt.bg chetene.bnt.bg bgfilmi.bnt.bg
БНТ
БНТ
БНТ

Ден на отворените врати

13 септември 2009

Изтеглете Flash Player, за да гледате видеото на тази страница.

Българската национална телевизия за трети пореден път отвори вратите си за своите зрители. Празникът започна точно в 10:00 часа на специално издигнатата сцена пред централния вход на "Сан Стефано" 29 и продължи до 16:00 часа. Тази година инициативата премина под знака на 50-тия юбилей на медията. „Защото 50 години БНТ са 50 години история на страната, история на телевизията и в тези 50 години всеки българин има своето място и всеки нещо е научил и получил като емоция от екрана на БНТ”, каза генералният директор Уляна Пръмова при откриването на празника.

В продължение на 6 часа стотици от нашите верни зрители бяха този път не само герои в предаванията на обществената телевизия, а и част от нашия екип. Те застанаха от другата страна на екрана в четирите студиа, които бяха отворени за всички желаещи да се превърнат във водещи на новините или синоптици за един ден, да поговорят с любимите си журналисти и репортери или просто да споделят нещо пред микрофоните ни в кабината „Искам да кажа!

Историята, събрана в 26 колажа – това е изложбата, подредена в коридорите на БНТ, която всичките посетители можеха да разгледат. С нея младите ни гости успяха да видят обществената телевизия такава, каквато е била през всичките 50 години. А връстниците на БНТ да си припомнят красивите говорителки от първите години на телевизията, звездните актьори от ерата на телевизионния театър, големите журналисти, режисьори, оператори, които написаха биографията на националната телевизия през този половин век.

Имаше всякакви емоции, хората се интересуваха от различни неща, искаха да надникнат навсякъде. И да видят всичко, което иначе остава скрито зад телевизионния екран. Времето не стигна, за да се види всичко, но все пак с разходката си в БНТ станахте част от един наш телевизионен ден.

Сигурно е едно - това няма да е последната ни среща. За нашите зрители вратите винаги ще са отворени.