Олимпийски спортове биатлон бобслей бързо пързаляне кърлинг северна комбинация скелетон ски алп. дисциплини ски - бягане ски - свободен стил ски - скокове сноуборд фигурно пързаляне хокей на лед шейни шорттрек

Канадките се извиниха за празненствата си

 

Канадската федерация по хокей на лед се извини от името на женския национален отбор. Повод за това извинение е породилото множество полемики поведение на победителките в турнира.

След сирената за края на двубоя дамите се наредиха в центъра на ледената площадка и отвориха бутилки шампанско и бира. Оказа се обаче, че част от състезателките нямат необходимата възраст, за да консумират алкохол.

Международният олимпийски комитет заяви, че ще започне разследване по случая. Именно поради този факт, канадската федерация реши да се извини чрез декларация.

"Членовете на канадския национален отбор се извиняват ако радостта на дамите е засегнала или обидила някого в залата или пред телевизионните екрани. След радостта от спечеления златен медал отбора забрави, че се намира на игрището, а не в съблекалнята. Съжаляваме ако сме провокирали срам и възмущение в МОК или Канадския организационен комитет." гласи част от декларацията.