Олимпийски спортове биатлон бобслей бързо пързаляне кърлинг северна комбинация скелетон ски алп. дисциплини ски - бягане ски - свободен стил ски - скокове сноуборд фигурно пързаляне хокей на лед шейни шорттрек

Мария Киркова: Имам още много да покажа

Мария Киркова: Имам още много да покажа

Камен Алипиев: Ясно е, че си много разочарована, защото това отпадане в комбинацията те лиши от единствения шанс за по-прилично класиране.

Мария Киркова: Да, така е, така се случи. Тръгнах концентрирана, исках да направя нещо, но още в началото не хванах ритъма на слалома и така се случи, че надолу се пооправих малко, но в стръмното влязох с малко по-голяма скорост и малко по-направо и закъснях много за вратите, което беше абсурдно. 

Камен Алипиев: На мен ми се видя, че наистина отиваш много нахъсано и много агресивно, което може би доведе до тези закъснения.

Мария Киркова: По-добре да тръгна нахъсано и агресивно и да се опитам да направя нещо. Все пак това е олимпиада, не е някакво обикновено състезание. Трябва да тръгваш още от началото, от старта максимално бързо и ако можеш да стигнеш така до финала - окей. Просто да слизаш до долу само за участие няма смисъл.

Камен Алипиев: Всичко наред ли е в българските ски след тези резултати?

Мария Киркова: Аз не съм човекът, който ще дава мнение. Аз гледам себе си и имам още много да покажа, затова съм тук и се занимавам със ски. Смятам, че ако се съсредоточа максимално, тренирам и да съм жива и здрава, да стане по-добре.