Партии » Синята коалиция Партии » Синята коалиция

Синята коалиция

Националният съвет на СДС решaва партията да участва на предстоящите парламентарни избори в коалиция с ДСБ на 10 март 2009 г.

Председателите на СДС и ДСБ - Мартин Димитров и Иван Костов, подписват споразумение за общо явяване на изборите за Европейски парламент и Народно събрание в столичния хотел "Радисън" на 13 март 2009 г. Три са основните цели в споразумението - проевропейско, реформаторско управление на страната; възстановяване на България като правова държава и достоен член на Европейския съюз и НАТО.

При официалното откриване на предизборния щаб на 16 април 2009 г. е обявено и името, с което ще се явят десните на изборите - "Синята коалиция".

ПП "Обединени земеделци" с председател Анастасия Мозер и ПП "Българска социалдемократическа партия" на Йордан Нихризов подписват споразумение за общо явяване на евро- и националните парламентарни избори със Синята коалиция на 30 април 2009 г.

Централната избирателна комисия за избор на представители на България за Европейския парламент регистрира "Синята коалиция" за участие в изборите на 11 май 2009. Жребият отреди на коалицията бюлетина №11.

На изборите за Европейски парламент 2009 "Синята коалиция" спечели 7.95%, мандати - 1. Избран член на Европейския парламент от Република България е Надежда Николова Михайлова.

За изборите за национален парламент "Синята коалиция" промени номера си в интегралната бюлетина, защото е с нов състав. В коалицията вече е вписан и Съюзът на демократичните сили. Чрез жребий ЦИК определи "Синята коалиция" да се състезава под номер 19.

Пълния списък с кандидатски листи можете да видите в сайта на Централната избирателна комисия.

Бюлетина № 19

 

Новини за "Синята коалиция" Новини за "Синята коалиция"