Партии Партии

 • Ред, законност и справедливост

  Ред, законност и справедливост

  „Ред, законност и справедливост" (РЗС) е българска политическа партия, основана на 11 декември 2005 г. по време на четвъртия извънреден конгрес на партия НС-БЗНС, на който НС-БЗНС е закрита. Ръководител (председател) на новата партия става предложеният от дотогавашния лидер... още »
   
 • Политическа партия ЛИДЕР

  Политическа партия ЛИДЕР

  Политическа партия ЛИДЕР е регистрирана в Софийски градски съд като "Либерална инициатива за демократично европейско развитие "Лидер" на 24 юли 2007 г. На 12 април 2008 г. ПП ЛИДЕР провежда първия си конгрес, на който Кънчо Филипов е избран за председател. Мария Пиргова е... още »
   
 • Политическа партия ГЕРБ

  Политическа партия ГЕРБ

  Сдружение с нестопанска цел "Граждани за европейско развитие на България" /ГЕРБ/ е регистрирано в Софийския градски съд на 29 март 2006 г. Организатор и неформален лидер на сдружението е столичният кмет Бойко Борисов. Председател на Управителния съвет на ГЕРБ е Душана... още »
   
 • Движение за права и свободи

  Движение за права и свободи

  Движение за права и свободи (ДПС) е създадено на 4 януари 1990 г. От първите демократични избори до днес ДПС е неизменен участник във всички мандати на Народното събрание. Участва пряко в управлението на страната в правителствата на Симеон Сакскобургготски и Сергей... още »
   
 • Политическа партия "Атака"

  Политическа партия "Атака"

  Партия Атака е създадена на 17 април 2005 г. в София, официално регистрирана в Софийския градски съд през юли 2005 г. За председател на партия АТАКА е избран Волен Сидеров. На парламентарните избори през 2005 г коалиция Национално обединение "Атака" печели 8.93 % от... още »
   
 • Коалиция за България

  Коалиция за България

  На 14 април 2009 г. е подписан договорът за създаване на Коалиция за България за участие в изборите за Европейски парламент. Председателят на БСП и премиер Сергей Станишев подписва договора заедно с председателите на партия "Български социалдемократи" Георги Анастасов,... още »
   
 • Съюз на патриотичните сили "Защита"

  Съюз на патриотичните сили "Защита"

  Съюзът на патриотичните сили „ ЗАЩИТА" е правоприемник на учредения през месец декември 1998 г. в гр. Пловдив Съюз на патриотичните сили и воините от запаса „ЗАЩИТА, с председател доц. д-р Йордан Петров Величков - юрист, дипломат от кариерата и университетски... още »
   
 • НДСВ

  НДСВ

  Национално движение стабилност и възход /НДСВ/ е създадено през 2001 г. като Национално движение Симеон Втори след програмна реч на лидера му Симеон Сакскобургготски. На парламентарните избори през 2001 г. НДСВ печели 42,73% в коалиция с Партията на българските жени и Движение... още »
   
 • Коалиция БЗНС

  Коалиция БЗНС

  Коалиция БЗНС е създадена с решение от 10 юни 2009 г. Същия ден в ЦИК постъпва заявление от името на Стефан Личев и Николай Ненчев, представители на коалиция от партии „БНЗНС - ЗНС", БЗНС, НЗП „Никола Петков" за участие в изборите за народни представители на 5 юли 2009 г. Партия... още »
   
 • Българската лява коалиция

  Българската лява коалиция

  "Българска лява коалиция" е регистрирана за участие в изборите за народни представители на 5 юли 2009 г., след като на 9 юни Илия Божинов и Иван Генов от „Българската левица", Минчо Минчев от „Отечествена партия" и Васил Коларов от „Партия на българските комунисти" внасят... още »
   
 • Партия на либералната алтернатива и мира

  Партия на либералната алтернатива и мира

  През 2007 година Софийският градски съд регистрира Политическа партия "Партия на либералната алтернатива и мира", чийто устав е приет на учредително събрание, проведено на 28 януари същата година. Съдът вписва за председател Николай Нинов, а за негови заместници Коци Коцев... още »
   
 • Политическа партия "Зелените"

  Политическа партия "Зелените"

  Политическа партия "Зелените" е създадена в София на 18 май 2008 г. от екоактивисти. Обявяват като своя цел да запазят най-ценните ресурси на България - хората и природата. Съпредседатели на партията са Андрей Ковачев, Деница Петрова и Петко Ковачев. Инициатори и участници са... още »
   
 • Политическо движение "Социалдемократи"

  Политическо движение "Социалдемократи"

  Политическо движение Социалдемократи /ПДС/ е регистрирано като политическа партия на 19 юли 2000 г. Към началото на 2005 г. в движението членуват 25 175 души. През 2005 година ПДС участва в парламентарните избори чрез „Коалиция за България" и има избран eдин депутат - Николай Камов.... още »
   
 • ВМРО - БНД

  ВМРО - БНД

  Началото на възобновената дейност на "ВМРО - Българско национално движение" в условията на зараждащата се демокрация се поставя след 10.11.1989 г. със създаването на самостоятелни организации като Дискусионен клуб ”Вардар” в... още »
   
 • Другата България

  Другата България

  Партия „Другата България" е регистрирана с решение на СГС от 29 април 2009 г. Представляващ партията е Божидар Николов Томалев.Партия "Другата България" (ДБ) е политическа формация на българските граждани, които живеят във и извън Родината. ДБ е с центристка политическа... още »
   
 • Обединение на българските патриоти

  Обединение на българските патриоти

  Политическа партия "Обединение на българските патриоти" е учредена в местността Оборище на 12 юли 2008 г. Инициативата е на част от членовете на Съюза на българските командоси, чийто служебен статус не противоречи на изискванията на Закона за политически партии.... още »
   
 • Национално движение за спасение на Отечеството

  Национално движение за спасение на Отечеството

  Политическа партия "Национално движение за спасение на Отечеството" е вписана в регистъра на политическите партии с решение на Софийски градски съд от 18 юни 2003 година. Уставът на политическата партия е приет на учредително събрание от 22 март 2003 година, като месец... още »
   
 • Български национален съюз "Нова демокрация"

  Български национален съюз "Нова демокрация"

  На 19 април 1990 г. Софийският градски съд вписва в регистъра на основание чл. 9 от Закона за политическите партии Политическа партия „Български национален съюз „Нова демокрация". Уставът й е приет на 3 март 1990 г., а за председател е избран Иван Иванов. Негов заместник е Кирил... още »
   
 • Синята коалиция

  Синята коалиция

  Националният съвет на СДС решaва партията да участва на предстоящите парламентарни избори в коалиция с ДСБ на 10 март 2009 г. Председателите на СДС и ДСБ - Мартин Димитров и Иван Костов, подписват споразумение за общо явяване на изборите за Европейски парламент и Народно... още »
   
 • Коалиция "За родината"

  Коалиция "За родината"

  На 10 юни 2009 г. ЦИК регистрира коалиция от партии "За Родината": "Демократична гражданска нициатива" - "Новите лидери" за участие в изборите за народни представители на 5 юли 2009 г. От името на коалицията заявлението е подадено от Никола Александров и Сашко Николов. още »
   
 • Българска социалдемокрация

  Българска социалдемокрация

  Българска социалдемокрация е създадена на 22 март 2003 г. след обединяването на Българската евролевица, Българската единна социалдемократическа партия и представители на БСДП на Георги Анастасов и на БСДП на Йордан Нихризов. Обединението става факт на Четвъртия конгрес... още »
   
 • Българска нова демокрация

  Българска нова демокрация

  Политическа партия Българска нова демокрация (БНД) е учредена на 11 май 2008 г. Председател на Българска нова демокрация е Николоай Свинаров, а негови заместници са Лидия Шулева, доц. д-р Борислав Великов и Христо Савчев. Организационен секретар на БНД е Бойко... още »
   
 • Коалиция "Напред"

  Коалиция "Напред"

  На 2 ноември 2008 г. официално е учредено движение Напред, в което влизат ВМРО, Земеделският народен съюз и партия ЛИДЕР, която впоследствие напуска. Партия "Гергьовден" се присъединява към коалиция Напред на 13 януари 2009 г. "Гергьовден", ВМРО, Земеделски народен съюз (ЗНС)... още »
   
 • Независими

  Независими

  На 15 юни ЦИКЕП регистрира инициативен комитет за издигане на независимия кандидат Чавдар Иванов Николов за участие в изборите за избиране на членове на Европейския парламент от Република България и го вписва в регистъра на партиите, коалициите и инициативните комитети... още »