Партии » Обединение на българските патриоти Партии » Обединение на българските патриоти

Обединение на българските патриоти

Политическа партия "Обединение на българските патриоти" е учредена в местността Оборище на 12 юли 2008 г. Инициативата е на част от членовете на Съюза на българските командоси, чийто служебен статус не противоречи на изискванията на Закона за политически партии. Учредителите приемат устава на партията, а за председател единодушно беше избран проф. д-р Юлий Абаджиев. Избрано е и 9-членно централно ръководство.

Основните цели на партията са изложени в партийната програма, наречена „Национална доктрина за геополитическо и геоикономическо развитие на България през XXI век". Според създателите й „тази доктрина ще даде шанс да се върне националното достойнство на всеки гражданин на Република България, да възроди нейната промишленост и селското стопанство, да осигури достойни, а не гладни старини на нашите майки и бащи".

На 18 май 2009 г. проф. д-р Юлий Абаджиев внася заявление от политическа партия "Обединение на българските патриоти" за регистрация за участие в изборите за 41-во Народно събрание на 5 юли 2009 г. Към заявлението е прикрепен списък на 16 645 избиратели, които са изразила своята подкрепа за партията с подписите си. ЦИК вписва партията в регистъра на партиите и коалициите за участие в изборите на 21 май.

Пълния списък с кандидатските листи можете да видите в сайта на Централната избирателна комисия.

 Бюлетина № 16

 

Новини за Обединение на българските патриоти Новини за Обединение на българските патриоти