Партии » Ред, законност и справедливост Партии » Ред, законност и справедливост

Ред, законност и справедливост

„Ред, законност и справедливост" (РЗС) е българска политическа партия, основана на 11 декември 2005 г. по време на четвъртия извънреден конгрес на партия НС-БЗНС, на който НС-БЗНС е закрита. Ръководител (председател) на новата партия става предложеният от дотогавашния лидер на НС-БЗНС Яне Янев бивш конституционен съдия Георги Марков. Янев пък е избран за главен секретар.

На изборите за президент на България през 2006 г. партията издига Марков за кандидат-президент и той получава 75 478 гласа (2,716%). В края на ноември Марков си подава оставката като председател на РЗС и тя е приета. Обявено е, че до следващия редовен конгрес на партията, който е насрочен за септември 2007, изпълняващ длъжността ще бъде Яне Янев. На 22 септември 2007 г. се провежда вторият редовен конгрес на "Ред, законност и справедлидвост" и избира за председател на партията Атанас Железчев. Главен секретар и лидер остава Яне Янев. Партията участва в местните избори през 2007 г. и издига 115 кандидати.

Политическа партия „Ред, законност и справедливост" се регистрира в ЦИКЕП за участие в изборите за Европейски парламент на 11 май 2009 г.

На 15 май 2009 г. „Ред, законност и справедливост" регистрира листата си за евроизборите.

На изборите за Европейски парламент 2009 "Ред, законност и справедливост" (РЗС) спечели 4,67%, мандати - 0.

Пълния списък с кандидатски листи можете да видите в сайта на Централната избирателна комисия.

Бюлетина № 1

 

 

Новини за "Ред, законност и справедливост" Новини за "Ред, законност и справедливост"