Новини » Евроизбори в България Новини » Евроизбори в България

ДПС представи кандидатите си

16.05.2009, 19:39 - ДПС
ДПС представи кандидатите си   [ Виж видео ]

Лидерът на ДПС Ахмед Доган ще бъде водач на партийната листа в Благоевград за парламентарните избори и мажоритарен кандидат на движението в Кърджали. За първи път водачите на листи и някои мажоритарни кандидати на ДПС бяха обявени днес лично от лидера Доган на събора в местността Демирбаба теке, близо до Исперих. Съборът се провежда по повод 20-годишнината от мирните протести на мюсюлманите от Лудогорието срещу насилствената смяна имената им, по време на възродителния процес.

Демирбаба теке е свято място, почитано от мюсюлманите-алиани и християните. Тук се намира гробницата на алианският светец Демир Баба и хората вярват, че местността е целебна. Всяка година през май ръководството на ДПС се среща тук със своите привърженици, за да припомни на младите уроците на историята. Този път Ахмед Доган беше довел и своя син Демир, съименник на светеца.

Ахмед Доган:
"Непоследък незрели политици и полит. сили имат мераци за върнат опитите от преди 20 години за смяна на имената с модерни средства-ние казваме  - да не си го и помислят".

За първи път днес тук бяха обявени водачите на листи и мажоритарни кандидати за националния парламент. Най-популярните си лица ДПС е поставило начело на листите.В Бургас води Джевдет Чакъров, Емел Етем в Русе, Юнал Лютви -  в Хасково, а в Кърджали  - Лютви Местан. В Пазарджик начело в листата е Делян Пеевски.
Днес на най-голямо внимание се радваха кандидатите за евродепутати от ДПС, начело с Филиз Хюсменова. 
"За нас тези избори са от голямо значение. Вече България е тясна, искаме пространство за реализация".

Ахмед Доган: "Аз ви моля не просто да гласувате, а за пълна мобилизация. За да покажем растеж да покажем, че се развиваме – искам поне още един депутат".

Евроизборите ще проправят пътя на младите в Европа, подчерта лидерът на ДПС.

Автор: Талка Симеонова
 

Още от Евроизбори в България Още от Евроизбори в България