Парламентарни избори Парламентарни избори

ДПС редят листи до полунощ

13.06.2009, 20:21 - ДПС
ДПС редят листи до полунощ   [ Виж видео ]

ДПС очаква да има успех във Велико Търново и Стара Загора, от където досега не е имало народни представители. За 41-то Народно събрание движението се опитва да разшири географията на своето представителсто. Почти цялата изминала нощ и днес ръководството на уточняваше реда в партийните листи и мажоритарните кандидати.

Водач на листата на ДПС във Велико Търново е Камен Костадинов, а в Стара Загора води Лютви Местан. Заместник-министърът на труда и социалната политика Светлана Дянкова е водач на листата на движението в Габрово. В Смолян мажоритарен кандидат и водач на листа е Ариф Агуш. В Русе Емел Етем е мажоритарен кандидат и е начело на партийната листа. Приемственост и нови лица, много млади хора и етническа пъстрота. По тези критерии са подредени кандидат-депутатските листи на ДПС, съобщиха от ръководството на партията.

Лютви Местан - зам. председател на ДПС: "Няма как да разчитаме на успешна интеграция в Европейския съюз, ако не сме осигурили вътрешен интегритет на българското общество. И точно по тази причина сме обезпокоени от тенденциите за дезинтеграция, които целят някой крайни националистически партии в страната".

От ДПС разчитат младите хора да са филтър за рецидивите от тоталитарното минало. Лидерът на младежкото ДПС Корман Исмаилов, който води листата в Добрич. Тимур Халилов води листата в 24 район в София. От движението смятат, че добрият кадрови подбор ще допринесе партията да запази и дори да спечели повече депутатски места в следващия парламент, въпреки, че завършва втори пълен управленски мандат, което обичайно носи негативи.

 

 

Автор: Талка Симеонова
 

Още от Парламентарни избори Още от Парламентарни избори