Парламентарни избори Парламентарни избори

Емел Етем: ДПС очаква от десните партии конструктивни послания

02.05.2009, 19:54 - ДПС
Емел Етем: ДПС очаква от десните партии конструктивни послания

ДПС очаква от десните партии конструктивни послания, но вместо това те налагат анти-ДПС говорене в опит да трупат политически дивиденти.

В момента десните формации не заемат онова място в политиката, което се очаква от тях, заяви Емел Етем. Тя и заместник-председателят на ДПС Лютви Местан изразиха съжаление, че на този етап у нас няма автентично дясно, а очакваните конструктивни идеи за бъдещето на страната са заменени с безсмислено противопоставяне.

Лютви Местан, зам.-председател на ДПС: „Всеки новопоявил се десен лидер търси бърза идентичност чрез анти-ДПС говорене. Нищо ново ли не измислиха тези хора, това вече е по-скоро скучно, отколкото интересно".

Емел Етем вицепремиер и зам.-председател на ДПС: „Няма нищо по-различно от анти. Доган им пречи, ДПС им пречи, еди кой си им пречат. Меко казано обидно. Вярвайте ми".

Според Емел Етем и Лютви Местан България се нуждае от нормална политическа система с ясно изразено ляво, дясно и център.

Лютви Местан: „Извинете, но на нас ни е трудно да разположим ГЕРБ където и да е в тази координатна политическа схема. За нас този обект продължава да бъде идеологически неясен - НЛО / Емел Етем/ - независимо в каква степен ще бъдат припознати от Европейската народна партия".

Ако ДПС не е във власта, няма да приемем това като природно бедствие, казаха още заместниците на Ахмед Доган. В Момчилград вицепремиерът Емел Етем присъства на освещаването на храма „Свети цар Борис Покръстител", извършено от пловдивския митрополит Николай. Църквата е възстановена основно със средства от Комисията за бедствия и аварии и по програма „Красива България".

 

Автор: Красимир Ангелов - Кърджали
 

Още от Парламентарни избори Още от Парламентарни избори